Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Met Growing Control Uren kunt u medewerkers effectiever inzetten 

Met Growing Control Uren kunt u medewerkers effectiever inzetten 

Growing Control Kwekers

De kostprijs zo laag mogelijk houden is het streven van alle sierteeltbedrijven. Maar hoe doe je dat, als de prijzen van grondstoffen en energie telkens verder omhoog gaan? Natuurlijk probeert u daar zo verstandig mogelijk mee om te gaan, maar misschien is het goed om ook eens kritisch naar uw arbeidsuren te kijken. Die maken namelijk een substantieel deel uit van de kosten om planten of bloemen op te kweken. Misschien is uw eerste reactie dat u daar al vaak genoeg naar gekeken hebt. De ervaring leert echter dat sierteeltbedrijven werkuren vaak op één hoop gooien, omdat ze geen instrumenten hebben om die nader te analyseren of opzien tegen alle administratie die daarbij komt kijken.

Persoonlijke batch

He mooi zou het zijn om meer inzicht te krijgen in de tijd die uw medewerkers besteden aan de verschillende activiteiten die zij uitvoeren? Growing Control Uren, onderdeel van het teelt- en ruimteplanningsprogramma Growing Control van Dataresultz maakt dat op eenvoudige wijze mogelijk. De applicatie werkt met een gebruikersvriendelijk barcodekloksysteem op een iPad. Iedere medewerker in uw bedrijf maakt daarin een persoonlijke batch aan. Daarmee klokt hij of zij aan het begin en einde van de werkdag in- en uit.

Moeiteloos vastleggen

Tijdens de werkdag vinkt iedere medewerker simpelweg aan wanneer een activiteit begint en eindigt. Zij leggen daarmee moeiteloos de bestede tijd per handeling in detail vast. Om welke handelingen het gaat, bepaalt u als ondernemer zelf. Dat kan variëren van oppotten, ompotten, inspecteren, onkruid bestrijden, gewasbeschermingsmiddelen aanbrengen, snoeien, vegen, schoonmaken, rapen, bossen, inpakken, transporteren en ga zo maar door.

Geheel naar uw wensen

Met één druk op de knop laat Growing Control Uren vervolgens zien hoeveel uren uw medewerkers aan een bepaalde handeling besteden om bijvoorbeeld 100.000 bloemen of planten van het begin tot het eind van het teeltproces te produceren. Wij van Dataresultz kunnen de rapportages geheel naar uw wensen inrichten met overzichten van de ingeklokte uren per werknemer, per afdeling en per activiteit, in csv- of Excelformaat. Dat biedt u de mogelijkheid om te zien waar eventueel tijdwinst is te behalen, hoe u werkzaamheden gebalanceerder aan medewerkers toe kunt wijzen en of het ene product meer arbeidsuren vergt dan het andere.

Handig hulpmiddel

En dat is nog niet alles: medewerkers leggen ook hun vakantie- en verlofaanvragen vast in het systeem, dat ook signaleert wanneer iemand afwezig is. Uit die gegevens genereert Growing Control Uren een overzichtelijk aan- en afwezigheidsschema met als extra optie het toepassen van een ‘jaarurenmodel’. Dat laat overuren, tijd-voor-tijduren en ‘rode weken’ (waarin het topdrukte is) zien en biedt de mogelijkheid voor de toepassing van standaardwerkschema’s. Zo is Growing Control Uren ook nog eens een handig hulpmiddel voor de personeelsplanning. Bovendien voorkomt de applicatie fouten door handmatige invoer.

Tot wel 30 procent besparing

In de praktijk is gebleken dat Growing Control Uren onwaarschijnlijk veel inzicht in de benodigde tijd voor de handelingen in een sierteeltbedrijven geeft. Daarmee kunnen ondernemers tot wel 30 procent aan arbeidskosten besparen!