Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Je data effectief inzetten? Doe het in drie stappen

Je data effectief inzetten? Doe het in drie stappen

effectief data inzetten

Iedere organisatie heeft gestructureerde data nodig om inzicht te krijgen in de bedrijfsprocessen en zo nodig actie te ondernemen, ook de sierteelt. In veel ondernemingen zijn de data inmiddels zo omvangrijk en complex geworden dat structureren en analyseren met standaardoplossingen niet meer mogelijk is. 

In dat geval kan een bedrijf als Datagrowers uitkomst bieden. Wij zijn in staat om een overzicht te maken van alle data in je bedrijf en nemen daarin ook ‘verborgen’ gegevens in oude databases of in Excel bestanden mee. Samen met jou als ondernemer kijken we hoe je daarmee meer inzicht in je relevante stuurgegevens kunt krijgen. 

We doen dat door de volgende drie stappen door te lopen:

1. Datastrategie

Als eerste kijken we naar de doelstellingen van je bedrijf en de knelpunten waar je tegenaan loopt. Een doel zou bijvoorbeeld kunnen zijn om meer klanten te krijgen in Oost-Europese landen. Daarvoor zou je kunnen kijken naar bestaande klanten in die landen en hun favoriete producten. Misschien hebben ze momenten in het jaar waarop ze veel bestellingen doen en hebben ze een voorkeur voor bepaalde kleuren of potmaten. Op basis van deze informatie bepaal je jouw datastrategie, waarin staat welke rapportages je nodig hebt en welke data daarvoor beschikbaar moeten zijn.

2. Rapportages

Met deze datastrategie als leidraad kan Datagrowers zorgen voor interactieve rapportages op een overzichtelijk dashboard. Daarbij zit je zelf aan de knoppen om te zoeken en te filteren op gegevens uit verschillende bronnen om de gewenste data op verschillende manieren in beeld te brengen. Datagrowers maakt dat mogelijk door de gegevens uit alle databronnen op een logische manier op te slaan in een datawarehouse.

3. Voorspellende analyses

Je kunt de software van Datagrowers ook gebruiken om voorspellingen te doen op basis van patronen in historische data. Met deze predictive analysis kun je je keuzes voor de toekomst onderbouwen en bijvoorbeeld je aanbod in Oost-Europa afstemmen op de marktsituatie daar, omdat de software voorspelt waar potentiële klanten interesse in zullen hebben.