Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws » Juist in deze turbulente tijd is een investering in Datagrowers goud waard

Juist in deze turbulente tijd is een investering in Datagrowers goud waard

Kwekers investeren in big data

De oorlog in Oekraïne en de hoge gasprijzen hebben een enorme invloed op de sierteelt en daarmee op de verkoopcijfers. De orders van exporteurs laten grillige patronen zien. Die tonen per land en per klant grote verschillen: een grotere vraag naar het ene en een kleinere naar het andere product of nieuwe klanten die eerder bij andere kwekers zaten en nu bij u kopen. Voor je gevoel valt er geen peil op te trekken. Je buikgevoel geeft aan dat deze trend voorlopig niet zal verdwijnen. Hoe krijg je meer grip op je verkoopcijfers?

Extra verkoper is duur

Je kunt een extra verkoper inhuren die alle exporteurs gaat bellen, maar dat is duur en inefficiënt. Bovendien loop je ermee achter de feiten aan en is het de vraag of je alle nodige informatie boven tafel krijgt. En dat terwijl je zelf de sleutel in handen hebt: data! Geef je huidige verkopers tools waarmee zij meer en sneller inzicht krijgen in de data uit je eigen systemen. Dat geeft hen voortdurend en realtime de informatie die zij nodig hebben om op de actuele situatie in te spelen. Ze kunnen daarbij inzoomen op exporteurs, producten, ordergroottes, teelt en ga zo maar door. Je krijgt er als het ware een goede extra verkoper bij die 24/7 beschikbaar is.

Met minder mensen meer doen

Datagrowers kan je daarbij helpen: wij bieden deze extra verkoper aan in de vorm van op de sierteelt toegesneden software, die de gebeurtenissen op de markt objectief in kaart brengt. We hebben ons pakket ontwikkeld vanuit de filosofie dat je met de juiste data met minder mensen meer kunt doen. Om in te kunnen spelen op het veranderende gedrag van kopers, wil je dat heel scherp inzichtelijk hebben. En zoals je hebt gemerkt, hebben exporteurs momenteel reden om te switchen. Kennelijk geven alle veranderingen die al spelen het laatste zetje om ook nog bij andere kwekers in te gaan kopen of voor andere producten te gaan.

Knelpunten oplossen

Datagrowers maakt het onderscheid duidelijk tussen goede en minder goede klanten, laat het verloop in ordergroottes zien en geeft weer wat het gemiddelde prijsniveau is. Ook andere trends die van belang zijn voor je verkoopcijfers kunnen we inzichtelijk maken, zodat jij daar direct op kunt inspelen. We gaan graag het gesprek met je aan om te zoeken naar oplossingen voor jouw knelpunten. Uitgangspunt daarbij blijft dat jij aan het stuur zit, maar we zijn ervan overtuigd dat Datagrowers zich als hulpmiddel voor de verkoop razendsnel terugverdient.