Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Succesvol blijven: dat kan ook tijdens een crisis! 

Succesvol blijven: dat kan ook tijdens een crisis! 

Succesvol blijven tijdens een crisis: Het kan

Heeft Covid-19 al gezorgd voor grote veranderingen in de sierteelt, de hoge gasprijs zorgt voor een ware aardverschuiving! Het gure economische klimaat verlangt duurzame veranderingen in onze bedrijfsvoering om ook in de toekomst succesvol te blijven.

Veranderen kost tijd en energie

Dat is waar. De hoge gasprijs vraagt om alle hens aan dek en dan lijkt het te veel gevraagd om ook nog eens de manier van werken te veranderen. Maar het heeft weinig zin om te blijven hangen in routines en te hopen dat alles vanzelf goed komt. Je kunt beter bedenken welke aanpassingen je zelf kan doen om de situatie te verbeteren, bijvoorbeeld met data-analyse.

Data-analyse brengt de energieprijs niet omlaag

Dat is een waarheid als een koe. Maar het combineren van verschillende relevante data helpt wel om nieuwe inzichten te krijgen in de processen binnen de kwekerij. Het is een krachtig hulpmiddel om nuttige veranderingen door te voeren. In de sierteeltsector is het speelveld steeds groter en veranderlijker geworden. Om de kans te verkleinen dat je achter de feiten aanloopt, heb je inzicht nodig in alle cijfers. Alleen dan kun je optimale resultaten behalen.

Ik ben gewend om te varen op ervaring en intuïtie

Die ervaring en intuïtie moet je zeker niet loslaten! Ons Datagrowers platform is een waardevolle aanvulling om je buikgevoel te checken. Dat gaat snel en gemakkelijk. En wij baseren ons altijd op actuele en correcte data. Het platform brengt je belangrijkste bedrijfsprocessen in beeld. Als er iets fout gaat, signaleer je dat onmiddellijk. Je kunt direct aan de slag om het betreffende onderdeel te verbeteren.

Maar ook als alles goed loopt, verbetert en versnelt het Datagrowers platform het inzicht in de data binnen je bedrijf. Wat je daaraan hebt? De praktijk leert dat de bedrijfsvoering altijd beter kan. Dat klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar het is echt zo. Processen verlopen sneller en beter door ze telkens beter op elkaar af te stemmen. Dat vraagt wel van je om open te staan voor veranderingen. Maar dan kun je er meer uit halen dan je denkt.

Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste ontwikkelingen in het combineren van relevante data, raadpleeg dan deze site. In onze blogs informeren we je over de zaken die voor jou als ondernemer van toepassing zijn. Wij geven je de kans om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen en veranderingen door te voeren om je resultaten te optimaliseren. Daarmee blijf je je concurrenten steeds weer een stap voor.