Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Teelt-planningssysteem Growing Control – Grote Orders

Teelt-planningssysteem Growing Control – Grote Orders

“Kan ik die grote order wel uitleveren en/of heb ik wel klanten voor die teelt”.

Verschillende kwekers hebben deze zelfde vraag. We willen altijd kunnen zien of we orders uit kunnen leveren en daarnaast ook kunnen zien of er veel producten aan komen zonder dat er een order is. We hebben dit op 2 manieren opgelost, namelijk:

  • We kunnen de gegevens teruglezen naar het ERP systeem, dit hebben we inmiddels met 2 ERP systemen gedaan. Met BI rapporten kan je dan precies zien waar er problemen zijn met orders, of waar er een groot aantal producten komen zonder dat je er orders voor hebt.
  • Daarnaast kunt u altijd in het systeem een uitdraai maken zodat u altijd weet wat het meest actuele beeld is (zie hieronder).

-Voor de voorbeelden zijn fictieve namen en plaatsen gebruikt-

Alle lijsten zijn makkelijk vanuit 1 overzicht uit te printen en u kunt kiezen of u het voor de huidige locatie of alle locaties wilt doen.

De overzichten laten precies zien wat er per week uit de kassen komt en deze overzichten zijn op maat naar uw voorkeur aan te passen.

Altijd actuele beeld van uw teelt

Om altijd het actuele van uw teelt te weten wordt er per partij een kaartje met QR code gezet en kunt u op elk moment de details van een partij aanpassen, hierdoor weten we op elk moment dat een partij ook daadwerkelijk uitgeleverd kan worden. Kortom een robuust systeem die u helpt om grip te hebben.

Is zo’n systeem moeilijk om mee te werken

Moeilijk? Nee hoor, samen met u richten we het pakket zo in dat het past bij uw manier van werken en u inzicht krijgt in iedere processtap. Growing Control biedt u een robuust systeem dat net zo gemakkelijk werkt als Excel. Het plannen wordt een fluitje van een cent op basis van de door u aangedragen stamgegevens, waarbij u kunt kiezen of u voor- of achteruit wilt plannen. En omdat u werkt met levende producten, kan het altijd gebeuren dat de teelt sneller of langzamer verloopt. Daarop kunt u de planning eenvoudig aanpassen. Bijkomend voordeel is dat u perfecte prognoses kunt maken over welke planten er op een bepaald moment beschikbaar komen en altijd weet hoeveel m2 in gebruik is.

Actueel zicht

Growing Control combineert gegevens uit verschillende Excelbestanden met de bestaande telerskennis in een solide planningsysteem. Hoeveel tijd kost het om een specifieke plant op te kweken van stek tot verkoopbaar product? En hoeveel ruimte kost dat in de verschillende groeifases? Growing Control brengt het exact in kaart. U heeft voortdurend een actueel zicht op de benodigde oppervlakte en de noodzakelijke werkzaamheden. En dat is weer ideaal bij het maken van een personeelsplanning.

Gratis scan

Wilt u weten of dit ook voor u interessant is? Dan gaan we met u kijken hoe u nu werkt en wat de voordelen van een nieuw systeem voor u zijn. Interesse in een gratis scan om te zien welke tijdsbesparing in uw bedrijf mogelijk is? Laat het ons weten!