Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws » Toekomstgerichte  kwekers kiezen voor Datagrowers

Toekomstgerichte  kwekers kiezen voor Datagrowers

Hoe kun je als gerenommeerd kwekerij succesvol blijven? Allereerst door je doelstellingen te formuleren en te kijken naar de knelpunten in de hele keten van inkoop van stekmateriaal tot verkoop. Inzicht in alle beschikbare data is daarbij onontbeerlijk. Datagrowers helpt je om alle data in je bedrijf gestructureerd in kaart te brengen en te analyseren. Dat doen we samen met jou als ondernemer, zodat jij de gegevens boven water krijgt waarmee je je bedrijf aan kunt sturen. We ontwikkelen een datastrategie met interactieve rapportages op een overzichtelijk dashboard. Je houdt zelf de regie, doordat je kunt zoeken en filteren op de gewenste data.

Patronen herkennen

Datagrowers kan ook patronen herkennen in historische data. Deze feitelijke informatie kun je gebruiken om keuzes te maken voor de toekomst. Klinkt als abracadabra? Een aantal bedrijven heeft de stoute schoenen al aangetrokken en is met Datagrowers aan de slag gegaan. En met succes! Kwekerij van kamerplanten en bloeiende seizoensproducten Plantanious in Kwintsheul heeft  bijvoorbeeld ingezet om gecontroleerd te groeien in oppervlakte en professionaliteit. Mede-eigenaar Joost Jansen: ‘Met Datagrowers werken we efficiënter met betere resultaten.’

Meer omzet

Ook telersvereniging van snijanthuriums Anthogether is enthousiast. Omdat de snijanthurium een robuuste bloem met een stabiele kwaliteit is, zijn de aangesloten telers al ver gevorderd met oogsten op basis van data. Jeanet van Adrichem van Van Adrichem Anthurium en Marco van Oosterom van Oosterzon: ‘Met Datagrowers hebben we al veel kosten bespaard, maar werken we vooral professioneler naar onze klanten toe.’ Beide gebruikers hebben gemerkt dat ze met Datagrowers meer grip op hun verkoop hebben gekregen, kunnen zorgen dat klanten niet weggaan en meer omzet gaan maken.

Meer doen met minder mensen

Maar hoe werkt dat dan en wat heb je ervoor nodig? De filosofie van de mensen achter Datagrowers is dat je met de juiste data met minder mensen meer kan doen. Vanuit hun jarenlange ervaring spreken ze de taal van de sierteeltsector, hebben ze veel kennis van zaken en kunnen ze iedereen in een kwekerij, van de directie tot de werkvloer begeleiden bij het inzichtelijk maken van de data. Hun speciaal voor de sierteelt ontwikkelde programma brengt de gebeurtenissen op de markt objectief in kaart, gebaseerd op de gegevens die uit de verschillende databestanden van een bedrijf komen.

Ontzorgen van klanten én medewerkers

Datagrowers biedt standaard koppelingen aan vooraanstaande ERP-systemen, zoals SDF, Olsthoorn, FreshPortal, Florinet en GreenMaster, maar kan, als dat nodig is, ook gebruik maken van ‘verborgen’ gegevens in oude databases of in Excel bestanden. Om ieder moment op de hoogte te blijven van de stand van zaken door de hele keten, verzorgt Datagrowers dat kwekers en andere belangrijke personen in hun bedrijf, zoals verkopers, automatische rapportages en de belangrijkste KPI’s in hun mailbox krijgen. Voor Plantanious draagt Datagrowers bij aan het ontzorgen van klanten én medewerkers en bij Anthogether heeft het de samenwerking met hun kopers verbeterd.