Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws » ‘Datagrowers laat je dingen zien die anders niet zichtbaar zouden zijn’

‘Datagrowers laat je dingen zien die anders niet zichtbaar zouden zijn’

Plantanious over Datagrowers

‘Sta ervoor open om op een andere manier te denken’, zegt Joost Jansen als we hem vragen naar zijn ervaringen met het gebruik van Datagrowers. ‘Dan ontdek je nieuwe mogelijkheden.’ Jansen runt samen met zijn tweelingbroer Freek kwekerij Plantanious in Kwintsheul, met 4,5 hectare kamerplanten en bloeiende seizoensproducten. Freek houdt zich bezig met teelt en techniek, Joost treedt als verantwoordelijke voor verkoop en marketing meer op de voorgrond. Sinds 2021 werken de broers samen met Persoon Potplanten, een kwekerij van groene potplanten in De Lier. Inmiddels zijn alle betrokkenen zover dat ze verkoop willen centraliseren en hebben ze besloten om een tweede aansluiting op Datagrowers aangeschaft.

Op afstand

Jansen legt uit dat hij steeds meer ‘op afstand’ werkt, dat wil zeggen dat hij niet meer dagelijks tussen de planten loopt of zelf orders invoert. Toch wil hij zicht hebben op de verkoopcijfers van beide kwekerijen. Dat kan met de data die Datagrowers uit de verkoopsystemen van beide kwekerijen haalt. ‘Onze doelstelling is om op een gecontroleerde manier te groeien. Dat kan zowel qua oppervlakte als in professioneel opzicht, door te werken aan efficiency en resultaat. Als je beter wilt weten wat er aan de hand is in je bedrijf, is dit systeem noodzakelijk. Uiteindelijk willen we naar één manier van werken, om het iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken.’

Muisklik

Datagrowers biedt hem de structuur en de handvatten om de verkoop te sturen. Het is gekoppeld aan SDF, dat beide kwekerijen gebruiken. Plantanious en Persoon Potplanten kunnen nu efficiënter werken en beter op de toekomst inspelen en dat geldt ook voor hun klanten. ‘Echt een win-win-situatie!’ vindt Jansen. Als voorbeeld noemt hij de verkopers die hun klanten niet meer met verschillende Excelsheets hoeven te bestoken, maar een overzichtelijk dashboard kunnen laten zien. Daarop kunnen ze met één muisklik opvallende zaken in de orders laten zien én prognoses voor de komende maanden maken.

Prioriteiten automatisch in je mailbox

Binnen de kwekerijen maken dashboards de ontwikkelingen per klantgroep, productgroep, assortimentstype of wat voor variabele dan ook zichtbaar en vergelijkbaar. Voor Jansen zijn de rapporten, die Datagrowers automatisch per mail verstuurt, een uitkomst. ‘Met alles wat er speelt op een dag is het soms lastig om prioriteiten te stellen. Het rapport laat met feiten zien waar actie nodig is.’ Omdat alle betrokkenen deze rapporten ontvangen, blijft iedereen op de hoogte van de kengetallen in het bedrijf, ook mensen die op afstand van de operatie zitten. En de rapporten vormen ook het uitgangspunt voor communicatie naar de verkoopmedewerkers, zodat zij weten wat er speelt en wat ze in de toekomst kunnen verwachten.

Steunpilaar

Voor de korte termijn ziet Jansen als voordeel dat met de inzichten uit Datagrowers de verkooporganisatie zich meer kan gaan richten op de forecast in plaats van de actuele orders. Datagrowers laat dingen zien die anders niet zichtbaar zouden zijn. Zo kun je aan behoeftes voldoen waarvan je niet wist dat je bedrijf ze had. Dat geldt eens temeer als je meerdere locaties hebt.’ Datagrowers is ook een belangrijke steunpilaar in de beoogde groei. ‘Het draagt bij aan het ontzorgen van klanten én medewerkers. En we kunnen nieuwe verkopers met dit ‘plug and play’-systeem sneller inwerken.’

Bart Huijbregts

Meer weten over de mogelijkheden?

Bel me: 06-53 556 560

1 reactie op “‘Datagrowers laat je dingen zien die anders niet zichtbaar zouden zijn’”

  1. Pingback: Toekomstgerichte sierteeltbedrijven kiezen voor Datagrowers

Reacties zijn gesloten.