Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws » Ed Stofbergen – Plant Company: “Van achteruit rekenen naar vooruit denken”

Ed Stofbergen – Plant Company: “Van achteruit rekenen naar vooruit denken”

Ed Stofbergen

“Op tijd signaleren en snel anticiperen”, dat wil Ed Stofbergen. We spreken Ed en Stefan Hendriks (verantwoordelijk voor Operations) in Bergschenhoek. De waarde van data hoef je ze niet uit te leggen, ze beseffen hoeveel er in hun SDF-systeem zit. 

Leren van Retail

Stofbergen Plant Company heeft een passie voor bromelia’s. Ze leveren al meer dan 30 jaar een assortiment met een grote diversiteit in vormen, kleuren en potmaten. Plant Company richt zich op de bloemist, de tuincentra en op de service retail. Bij de laatste groep wordt het verhaal achter de plant belangrijker. “Je krijgt dus steeds meer dimensies binnen je bedrijf die je moet beheersen.”

Jaren geleden volgde hij een lezing van Blendle en Albert Heijn over het gebruik van data en raakte geïnspireerd door de mogelijkheden. Naar het voorbeeld van deze retailers wil de kweker toekomstig zijn data koppelen met de exporteurs en moet achteruit ook kunnen plannen met een veredelaar. 

Datagrowers helpt hem om snel inzichten te krijgen die je nodig hebt in de snelle hedendaagse wereld. De grootste winst zit in het op tijd signaleren van zaken. “Niet achteruit rekenen maar vooruitdenken”. 

Versimpelen van controle processen

Met Stefan werd een dashboard ontwikkeld waarin veel KPI’s over de verschillende teelten zichtbaar worden. Hij heeft nu controle en ziet op tijd wanneer een specifieke partij wijder gezet of afgeleverd moet worden. Dit overzicht gaat helpen om het juiste inductie moment te bepalen. Hij kan nu met zijn team beter acteren op cijfers en niet alleen op gevoelens. Wat staat in SDF komt er nu met 1 klik uit en dan gecombineerd met je KPI’s. Dit kun je vervolgens heel gericht bespreken met je team zodat iedereen weet waar verbeterpotentieel is.

In de toekomst ziet Stefan mogelijkheden om te linken met de klimaat computers. “Door de vele verschillende rassen die we kweken moet de data anders geïnterpreteerd worden dan bijvoorbeeld bij een gemiddelde groente teelt. Desondanks verwachten we hier nog een slag te kunnen maken”

Meer weten over Plant Company?(Tekst van de website) Stofbergen Plant Company heeft een passie voor Bromelia’s. Wij leveren al meer dan 30 jaar een assortiment met een grote diversiteit in vormen, kleuren en potmaten. En om u voortdurend van dienst te zijn met onderscheidende producten investeren wij samen met onze klanten continue in product- en marktontwikkeling. Onze Bromelia’s zijn verdeeld in een aantal productlijnen zoals de alom bekende Bromelia’s en Guzmania’s, de nieuwe compact-types en een aantal unieke specials zoals de Tillandsia’s en Ananas.

Bekijk hiervoor het assortiment