Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws » Jaap Rip – Rip Bromini: “soms is het beter om minder te planten dan meer”.

Jaap Rip – Rip Bromini: “soms is het beter om minder te planten dan meer”.

Jaap Rip

Leestijd 5 minuten

“Door meer inzicht in de cijfers kunnen we beter onze klanten bedienen.” Ik spreek Jaap Rip over zijn keuze voor Datagrowers en begrijp direct dat verder automatiseren voor hem een logische keuze is.

Klanten ontwikkeling

Ze zijn er dagelijks mee bezig. Rip Bromini startte met een koppeling van Datagrowers met hun eigen SDF-systeem en kunnen daardoor de ontwikkeling van alle klanten eenvoudig volgen. Het dashboard laat alle relevante rapporten zien waardoor plannen van teelt en voorraad veel makkelijker geworden is.

Toegevoegde waarde (Excel module)

Toegevoegde waarde is een steeds belangrijker onderdeel geworden bij Rip Bromini. Om grip te houden op de voorraad heeft Jaap de Datagrowers Excel Module aangeschaft. Ieder product heeft zijn eigen voorraad, besteltijd en ijzeren voorraad. De verkoopdata zorgt dat de actuele voorraad altijd bijgewerkt is en dat Jaap automatisch (en op tijd) een signaal krijgt wanneer hij moet bijbestellen.

Het Excel-bestand kan hij op ieder moment aanpassen en (eenvoudig) uploaden waarmee de actuele informatie weer in zijn dashboard is opgenomen. Dit scheelt heel veel handmatig nakijken wat de voorraad is en voorkomt de stress van net op tijd (of net te laat) bestellen. 

Teeltplanning met Florabatch

Momenteel richt Jaap samen met Florabatch een nieuw programma in voor de teeltplanning. Hij optimaliseert de ruimte optimaal benut door het proces van plannen, inkopen, oppotten tot en met afmelden in één programma te hebben. Frank van der Maarel (Florabatch): “Door deze planning te koppelen aan de toekomstige orders weet Jaap op ieder moment wat er nog beschikbaar is.” 

Als hij dit proces 100% heeft ingericht gaat Datagrowers de koppeling met de verkoopdata realiseren en gaat Jaap deels telen op basis van de verwachte vraag.

FloraBiezz

Rip Bromini verkoopt ook onder dit merk. De kwekers die hun producten verkopen onder FloraBiezz geven de consument meer inzicht in hun bedrijfsvoering. Ze zijn open over duurzaamheid, omgang met de medewerkers, gezondheid en innovaties binnen de sierteelt. Ook informatie over hoe het gekochte product verzorgd moet worden helpt om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Ook hier helpt data om te zien hoe producten zich ontwikkelen binnen een winkelformule. Op de website staat meer informatie.

Over Rip Bromini

(Informatie van de website) Het bedrijf J. Rip bestaat al sinds begin 1930 en is van vader op zoon overgegaan al generaties lang. Tot eind jaren ’50 teelden ze groenten onder plat glas.

Begin 1960 is er een kas gebouwd en rond 1970 is J. Rip sr. begonnen met de teelt van Bromelia’s. Eerst werden er voornamelijk Aechmea`s geteeld, later kwamen daar Guzmania`s en Vriesea`s bij. Rond 1990 is Jaap Rip jr. begonnen met het telen van mini Bromelia’s in 5,5cm potjes, dit waren de eerste Bromini’s. Hiermee was Jaap de eerste Bromelia teler in de wereld die in deze potmaat ging telen. Deze Bromini’s zijn een bijzondere aanvulling op het al bestaande Bromelia assortiment. <br>

Sinds 2010 zijn wij aangesloten op het aardwarmte netwerk; Geo-Well, waardoor wij onze planten C02 neutraal produceren.